2017-es trendek alakulása

Ugyan még csak három hónap telt el ebből az évből, de már előre látható a megrendelések és tervezésekből, hogy mik is az idei slágerek, trendek. Persze vannak olyan design elemek, amik sosem mennek ki a divatból, de néha-néha jobban előtérbe kerülnek.

Klasszikusan elegáns:

A Klasszikusan Elegáns vonal a luxus klasszikus esztétikáját hordozza magában. A stílus meghatározó jegye a lágy vonalvezetés, a részletgazdag kidolgozás és a fényes felületek bátor használata. A steppelt és díszes, selyemből, szaténból és bársonyból készült textíliák is aktívan megjelennek a kollekcióban.

A Klasszikusan Elegáns irányzat látványos, ugyanakkor letisztult elemeket tartalmaz. A formák és részletek keveredése, illetve tónusos színhasználat jellemzik. Kiegészítők tekintetében az üveg, a kristály és a tükör köszön vissza.

Parafa:

A parafát már 2016 nyarán is megjósolták, hogy mennyire divatos lesz. 🙂

A parafa visszatérése a lakberendezési világba nem meglepő. Nem csak elegáns mivolta, de textúrájának praktikus jellemzői és melegséget sugárzó hatása egyedülálló. Anyaga ideális nedvszívó tulajdonsággal bír, nem is beszélve a parafa zajszűrő képességéről.

Egyterű elrendezésű otthonok divatos kiegészítője, dekorációja lehet. Kőhatású falakat, kisebb bútorokat is feldobhatjuk ezzel az anyaggal. Ugyanúgy irodaszobák, és fürdőszobák falának burkolására is nyugodt szívvel használhatjuk a parafát.

Terrakotta:

A meleg színek és anyagok váltják fel a jelenleg népszerű hűvös és fehér tónusokat. Visszatért a téglaszín divatja, de ellentétben a ’80 -as évekbeli csillogó, fényes felületek trendjével, 2017-ben a természetes hatású, matt felületek lesznek előtérben.

Használjuk bátran fürdőszobában, előterekben, akár dekorációként is, vagy kandallók díszeként. Azáltal, hogy előkerül ismét a terrakotta burkolat, a rusztikus vezetése miatt karaktert, erőt és melegséget fog kölcsönözni a belső tereknek.

blog_3Fekete fém:

2016-ban a fényes, csillogó árnyalatok közül az arany volt a legkedveltebb, de mellette divatos volt az is, ha többféle fémes árnyalatot kevertünk.

Idén azonban új elemek kerültek előtérbe, mert a fényességet felváltja a sötétség! Elérkezett ugyanis a fekete fémből készült bútorok és lakberendezési kiegészítők ideje. Szerencsére a fekete fém szuperül kombinálható az arannyal és így nem kell megválnunk az eddig begyűjtögetett tárgyainktól sem.

 

Természetesen magunk is szoktunk kisérletezni új és még nem ismert klasszikus design elemekkel, vagy akár bátran nyúlunk hozzá régebbi stílusokhoz kombinálva az idei modern elemekkel, de ez így is van jól. Mindig az elsőtleges igények döntik el, hogy milyen stílus irányába kezdünk el dolgozni, de néha jó ha egy rusztikus világba egy kis moden elemet csempészünk. Hiszen egy konzervatív, szolíd stílus mellé is mindig illik egy fekete felém gyertyatartó vagy klasszikusan elegáns kiegészítő.

Ettől ilyen izgalmas ez a szakma. 🙂